Naturgas Fyn bag ny gastankstation

Tirsdag kører en parade af busser, biler og lastbiler drevet på gas fra Odense til en ny kommerciel gastankstation i Fredericia.

Fredericia Kommune og Naturgas Fyn står bag gastankstationen, som sikrer, at Fredericia nu bliver Danmarks første by, hvor busserne kører på gas.

En ny gastankstation ser derfor dagens lys i Fredericia. Med den nye gastankstation bliver Fredericia Danmarks første kommune, hvor busserne kører på gas.

En parade af biler, busser og lastbiler drevet på gas kører fra Odense til Fredericia via de fynske landeveje og den gamle Lillebæltsbro.

Bag paraden står et bemærkelsesværdigt samarbejde mellem Fredericia Kommune, Naturgas Fyn, Tide Bus, Fiat, Volkswagen, Mercedes og Scania.

Bæredygtig biogas på vej

Den nye og kommercielle gastankstation skal i første omgang servicere Fredericias bybusser med naturgas.

Og snart er den CO2-neutrale biogas klar til at blive indfaset i transportsektoren via det landsdækkende naturgasnet.

Naturgas Fyn er allerede involveret i en række biogasprojekter, mens Fredericia Kommune er involveret i et innovationsprojekt, hvor man omdanner husholdningsaffald til biogas, der på sigt skal være drivmiddel i busser, biler og lastbiler.

Det er Naturgas Fyn og Fredericia Kommune, der etablerer gastankstationen med støtte fra Trafikstyrelsen mens Tide Bus, der står for den kommunale busdrift, har indkøbt ni nye gasbusser.

- En velfungerende infrastruktur er altafgørende for, at gasteknologien udbredes i den danske transportsektor. Med den nye gastankstation i Fredericia er vi kommet et skridt nærmere. Vi i Naturgas Fyn går gerne i dialog med vognmænd, der har interesse i at omstille til gas og bidrage til en potentielt mere miljøvenlig transportsektor, siger Bjarke Pålsson, administrerende direktør i Naturgas Fyn Holding A/S.

Oversigt

    Oversigt