Salg af Lindø kan give flere job

Dansk Metal forventer, at A.P. Møller-Mærsks salg af Lindø Industripark, vil skabe flere lokale job.

- Der er rigtig godt gang i Lindø-området, hvor mange nye virksomheder er opstået og mange er flyttet til. Nu får nye ejere mulighed for at udvikle området, og jeg er helt sikker på, at det også vil skabe grundlaget for mange nye virksomheder og arbejdspladser, siger formanden for Dansk Metal, Claus Jensen.

Ifølge Metal-formanden er Lindø-området et af Danmarks bedste områder til industrivirksomheder.

- Lindø-området har både infrastruktur, placering og indretning helt i top for industrivirksomheder. Det har mange virksomheder allerede fået øjnene op for, og vi oplever en markant stigning i antallet af virksomheder, der henvender sig til os for at få nye medarbejdere med en Metal-uddannelse, forklarer Claus Jensen.

Han fremhæver, at ledigheden i Metal Odense er faldet voldsomt de seneste år.

I følge Claus Jensen tordnede ledigheden i Metal Odense i vejret, da Lindø-værftet lukkede, og var helt oppe på 12,3% i september 2012, men siden er bl.a. Bladt Industries og Fayard flyttet til Lindø-området, og de har ansat mange af de fyrede værftsarbejdere. Nu er ledigheden i Metals Odense-afdeling helt nede på 5,9%.

Claus Jensen mener, at mange andre kommuner kan lære af Odenses syn på industrien.

- Jeg ser det som et udtryk for, at man i Odense har et meget mere fornuftigt og visionært syn på arbejdspladser og erhvervspolitik. Det er et stærkt signal til industrivirksomheder om, at man ikke behøver søge mod udlandet for at få ordentlige vilkår og lokalpolitisk opbakning, men at man blot kan se mod Fyn, siger Claus Jensen.

Oversigt

    Oversigt