Ø: Skoler skal have lige mange penge

Børn- og Ungeudvalget har lagt op til, at idrætsskoler i Svendborg vil få 1000 kroner mere om året per elev end skoler, der ikke ønsker at være idrætsskoler. Men Enhedslisten i Svendborg kræver nu ligestilling mellem skoler, der ønsker at være idrætsskoler, og skoler der fravælger ordningen.

Det nye koncept med idrætsskoler i Svendborg betyder, at alle bevægelsestimerne i folkeskolerne skal være idrætstimer, hvor elevernes puls kommer op i mindst 20 minutter. Skolerne kan dog også vælge at bruge de seks timer om ugen til bevægelse, men så bliver tilskudet fra kommunen sat ned med 1000 kroner om året.

Den forskelsbehandling er Enhedslisten imod.

- Det blokerer faktisk for nogle af de nye muligheder, der er i folkeskolereformen med at inddrage bevægelse i andre fag. Derfor ser jeg ingen grund til at straffe de skoler, som kan se andre muligheder end det snævre idrætskolekoncept, hvor der bliver meget lidt plads til anderledes undervisning, fordi stort set alle timer bliver til fagopdelte timer, siger Enhedslistens medlem af Udvalget for børn og unge, Jesper Kiel.

Alle partier i Børn og Ungeuvalget bortset fra Enhedslisten står bag den økonomiske ramme til skoler og idrætsskoler i Svendborg. Skoler, der ikke ønsker at være idrætsskoler, kan dog søge om om at få det ekstra tilskud. Men sagen ender nu alligevel til behandling i byrådssalen.

- Jeg synes ikke det er rimeligt at de skoler, som vælger ikke at være idrætskoler, skal ansøge særligt. Det vil jo være et nyt byråd, som tager stilling og de vil i mange måneder ikke kende deres økonomi og derved kan skolerne føle sig tvunget til at blive idrætsskoler. Det synes jeg ikke er rimeligt, siger Jesper Kiel.

Oversigt

    Oversigt