Nye gulve skal gøre børn hurtigere raske

Børnehospitalet i Odense har som det første hospital i Danmark fået interaktive gulve. De skal få børnene ud af hospitalssengen og gøre dem hurtigere raske.

De nye gulve på H.C. Andersen Børnehospital kaldes Vidensbrønde og skal give læger og sygeplejersker et mere nuanceret sygdomsbillede.

- Det interaktive og levende gulv, hvor børnene stimuleres både fysisk og tankemæssigt, er et redskab, vi indirekte kan bruge behandlingsmæssigt. Vi kan se, hvordan børnene reagerer, når de er kommet ud af sygesengen og er glade og i bevægelse, og det er værdifuldt for os som læger. Samtidig ved vi, at glade og stimulerede børn bliver hurtigere raske, siger Arne Hæst, ledende overlæge Dr. Med. på H.C. Andersen Børnehospital.

Vidensbrøndene er installeret på kræftafdelingen og på Eventyrgangen. Ved at bruge hænder og fødder som mus kan børnene klikke sig rundt på den store gulvskærm og spille forskellige spil.

- Vidensbrønden er så dragende for børnene, der i stedet for at ligge på deres stue og vente på at blive raske, nu aktivt kan bruge tiden, siger initiativtager Mette Sorang Kjær, der er socialpædagog og børnevelfærdskoordinator på H.C. Andersen Børnehospital.

Vidensbrønden er oprindelig udviklet til skoler og daginstitutioner af Alexandra Instituttet og virksomheden Solutors.

Oversigt

    Oversigt