3D julelysshow i Nyborg

Med en stor pose penge fra fonden for Svendborg Sparekasse kan der igen i år, blive et stort julelysshow på Nyborg Slots mure og centrale tårn.

Eventet er en del af det store årlige julemarked i Nyborg Jul i den Gamle Kongeby, der har udviklet sig til at blive en af julens attraktioner i Nyborg over de sidste par år.

Fonden for Svendborg Sparekasse støtter showet med 100.000 kr.

Det er et af flere store events, der er med til at sætte spot på Nyborgs kongelige fortid. Netop ved juletid opholdt Kong Christian 3. (1536-1559) sig ofte i Nyborg efter hans store byggeprojekter i byen stod færdige.

3D-projektionen skal tjene end mere end et lysshow. Steen Vinum direktør i Svendborg Sparekasse/Nyborg, siger:

-Svendborg Sparekasse vil gerne være med til at realisere visionen om at gøre Nyborg til en værdig kandidat til at komme på UNESCOs verdensarvsliste til glæde for hele Fyn. Samarbejdet mellem Erhvervsakademiet og Nyborg Slot har mange muligheder fremadrettet, og vi ser det som en løftestang for større projekter, der kan være med til at give oplevelsesøkonomien på hele Fyn et løft. Det vil vi rigtig gerne være med til at gøre muligt også fremadrettet, ikke mindst fordi det kan medføre en lang række erhvervsmæssige gevinster.

Oversigt

    Oversigt