Bent Hansen fortsætter som formand for regionerne

R bruger partiets afgørende stemme til at pege på socialdemokraten Bent Hansen som formand for Danske Regioner

Det skabte stor opmærksomhed, da De Radikale i denne uge valgte at give formandsposten for Kommunernes Landsforening, KL, til en venstremand.

Dermed brød partiet med sammenholdet i rød blok, lød kritikken fra blandt andre medlemmer af SF.

De Radikale har også den afgørende stemme ved valget af formanden for Danske Regioner, men her har partiet til gengæld valgt at pege på en formand fra rød blok.

Med opbakning fra De Radikale får socialdemokraten Bent Hansen dermed endnu en periode som formand for Danske Regioner.

Det fastslår De Radikales medlem af regionsrådet i Region Syddanmark Kristian Grønbæk Andersen, der også er medlem af hovedbestyrelsen hos De Radikale.

- Bent Hansen har været en driftsikker mand i otte år på posten, og den kontinuitet vil vi gerne fortsætte. Han har stor indsigt i sundhedsområdet og har håndteret posten fint, siger Kristian Grønbæk Andersen til Ritzau.

Han mener, at Bent Hansens vigtigste opgave i de næste fire år bliver at udvikle sundhedsvæsnet i en periode, hvor danskernes krav til behandling stiger mere end antallet af ansatte og stigningen i ressourcer måske kan berettige.

Kristian Grønbæk Andersen afviser, at valget af formand for Danske Regioner har nogen sammenhæng med samarbejdet i rød blok.

- Det er en konkret vurdering, så der er ikke noget politisk signal i, om vi foretrækker højre eller venstre. Med denne aftale bliver vi repræsenteret i de centrale politikformulerende udvalg og bliver formand for et af udvalgene. Det har også spillet ind.

Spørgsmål: Nogle vil måske spørge sig selv, om I er blevet nødt til at pege på en formand fra Socialdemokraterne, efter at I gav formandsposten for KL til Venstre.

- Der er mange udlægninger. Men i den gruppe af radikale, som har haft ansvaret for at forhandle omkring Danske Regioner, har vi selv vurderet situationen. Vi har ikke skelnet til, hvad dem, der har forhandlet omkring KL, har gjort eller ikke gjort.

Den radikale gruppe af forhandlere har ud over Kristian Grønbæk Andersen bestået af De Radikales spidskandidat i Region Hovedstaden, Charlotte Fischer, og landsformand Klaus Frandsen.

Oversigt

    Oversigt