Ni personer kvæstet under stormen

Hele Fyn lukkede ned, fynboerne blev hjemme og Bodil passerede øen uden at forvolde store materielle skader. Ni personer er dog kommet til skade - heraf er en svært kvæstet.

Stormen Bodil har nu toppet i styrke og er på vej væk fra Fyn. Bodil blev aldrig en orkan, trods en enkelt måling af middelvind

i orkanstyrke, oplyser DMI.

- Stormen bliver ikke værre nu, men det tager lidt tid, før vi

kommer væsentligt under det højeste niveau, og på vestkysten kan

man opleve stormstyrke hele natten, siger vagthavende meteorolog

Jørgen Thomsen til Ritzau.

Fyns Politi fraråder fortsat al unødvendig udkørsel, og den opfordring har fynboerne taget alvorligt.

- Vi kan konstatere, at fynboerne lytter til vores meldinger og holder sig inde. Der er heller ikke meget trafik på vejene. Det er vi rigtig tilfredse med, og vi melder selvfølgelig ud, så snart vi kan genåbne de lukkede broer, siger politiinspektør Bjarne Sørensen, der leder beredskabet på Fyn og øerne.

Trods meldinger i løbet af dagen om at ingen personer var kommet til skader, viser opgørelser torsdag aften, at stormen har forudsaget personskader.

En person meldes at være kommet svært til skade på Fyn efter at være kørt ind i et træ. Personen er under behandling på Odense Universitets Hospital. Derudover er syv personer blevet behandlet for lettere skader på OUH, og en person er behandlet for lettere skader på Svendborg Sygehus.

De materielle skader ser dog ikke ud til at komme i nærheden af stormen i oktober. For fem uger siden måtte Falck rykke ud flere hundrede gange på Fyn. Torsdag melder Falck om ganske få udrykninger som følge af stormskader.

- Vi har rigtig travlt i Jylland, men vi har få skader på Fyn, siger stationsleder for Falck Assistance på Fyn, Jens Møller Knudsen.

Hos Fyns Politi har Bodil heller ikke skabt travlhed i nær samme omfang som i oktober. I alt har politiet registreret 40 skader, de fleste handler om væltede træer og flyvende tagsten.

- I oktober blev vi bestormet, men denne gang har det være meget moderat med henvendelser, siger vagtchefen.

Storebæltsbroen ventes først at blive åbnet fredag morgen klokken fire, mens det er uvist hvornår de to broer over Lillebælt bliver åbnet.

DSB kan først i nat oplyse, hvordan togene kører fredag, når Banedanmark har inspiceret, ryddet strækningerne og skabt sig et overblik over eventuelle skader på køreledningerne.

I følge DMI kan der fortsat komme vindstød af stormstyrke indtil midnat, men i løbet af natten aftager vinden til frisk vind til kuling.

Herefter kommer der regn, slud og måske årets første sne.

Oversigt

    Oversigt