Lov spænder ben for handicapskole

Eleverne var klar, og der var indsamlet penge til opstart af Uglehulen, der skulle være en motorisk skole for handicappede. Nu truer lovgivningen med at stoppe skoleplanerne.

Friskoler og privatskoler er tilsynelande kun for raske børn. Forældre til handicappede børn har derimod ikke mulighed for at oprette friskoler til deres børn. Det er den erfaring en gruppe fynske forældre har gjort. Planerne om at oprette en alternativ motorisk skole til handicappede børn er foreløbig blevet droppet på grund af lovgivningen.

- Jeg er rigtig ærgerlig. vi har lagt et kæmpe arbejde i det, og havde håbet på, at skolen kunne stå klar til sommer, så vores børn kunne begynde i skolen, siger Janika Heide, der er en af initiativtager til Uglehulen i Odense.

Sammen med andre forældre har Janika Heide kæmpet i omkring et år på at få det private skoletilbud op at stå til blandt andet hendes egen søn. Men selv om kommunen vurderer det som et fagligt godt tilbud, spænder lovgivningen ben.

Loven om friskoler og privatskoler åbner ikke mulighed for at oprette alternative skoletilbud til handicappede.

- Det gør rigtigt ondt at se børnene ikke have et skoletilbud, hvor de er velplacerede, siger Janika Heide.

Fem børn var i første omgang skrevet op til Uglehulen og forældrene havde i foråret i samarbejde med IKEA indsamlet 20.000 kroner til skolestarten.

Men nu må børnene i stedet blive på Enghaveskolen eller Nørrebjergskolen som er de kommunale tilbud til handicappede børn.

- De tilbud, der er nu, er gode nok til de fleste børn, men der er børn, der er har brug for ekstra motorik, og det kan de tilbud der er nu ikke honorer. Derfor havde vi håbet, at Uglehulen kunne rette op på det, siger Janika Heide.

Uden tilskud fra Odense Kommune kan Uglehulen ikke finansieres, og det ærgrer Mark Grosmann fra Børn- og Ungeudvalget.

- Det virker forkert, ast kommunen ikke må støtte friskoler til handicappede. Jeg mener, at vi må prøve at se om der ikke kan findes en løsning, siger Mark Groosmann(V).

Oversigt

    Oversigt