Enhedslisten i arbejdstøjet

Det er en historisk dag for Enhedslisten. For første gang kan et byrådsmedlem fra Enhedslisten sætte sig en i rådmandsstol. Per Berga tog mandag hul på et nyt arbejdsliv.

Efter et langt liv som aktiv fagforeningsmand og venstrefløjspolitiker skal Per Berga Rasmussen nu være arbejdsgiver. I Odense Kommune bliver han øverste chef for 4000 ansatte i Ældre- og Handicapforvaltningen.

- Det er da en mærkelig dag, når jeg tænker på, at jeg startede i Odense Byråd i 1974 og så her 40 år efter skal indtræde i en position som rådmand. Det havde jeg da egentlig godt kunne tænke mig var sket lidt før, det skal da ikke være en hemmelighed, sagde han med et skævt grin på vej ind på kontoret.

- Men jeg har mod på at gå i gang med opgaven, ingen tvivl om det.

En grøn trøje ind på chefkontoret

40 år efter at Per Berga Rasmussen første gang blev valgt til byrådet, kan han nu sætte sig i en rådmandsstol
40 år efter at Per Berga Rasmussen første gang blev valgt til byrådet, kan han nu sætte sig i en rådmandsstol

Hvis nogen havde forventet, at se Enhedslistens veteran skifte striktrøjen ud med slips og jakkesæt, blev de skuffede. Den rød-grønne politiker havde valgt en grøn striktrøje til første dag i det nye job.

Klokken 7.45 startede et nyt arbejdsliv med at hilse på de første medarbejdere.

- De første dage vil jeg bruge på at få hilst på alle lige fra hjemmehjælperen til direktøren, sagde Per Berga.

Allerede på valgaftenen gjorde borgmester Anker Boye det tydeligt, at han forventer, at Enhedslisten med sin nye rolle vil indgå i flere brede forlig de kommende fire år i byrådet.

- For os handler det ikke om bredden af forlig men om indhold af forlig, og det ændrer sig ikke af, at jeg er blevet rådmand. Jeg skal nu tage ansvar for den forvaltning, jeg er sat i spidsen for, og det gør jeg selvfølgelig også ud fra de forudsætninger, der bliver givet mig, sagde Per Berga Rasmussen.

Oversigt

    Oversigt