Religionskrig om nyt OUH

Et rum til bøn på det nye OUH skal indeholde kors og kristne symboler. Det mener Bo Libergren fra Venstre. Enhedslisten kalder holdningen for et usympatisk kristent korstog.

Den nuværende plan for bederummet på det nye OUH er, at rummet skal være religionsneutralt, men at det skal være muligt at finde religiøse symboler frem for forskellige religioner. Den plan møder nu modstand hos et af Venstres medlemmer af Regionsrådet.

- Vi må tage udgangspunkt i, at Danmark er et kristent land, hvor der er religionsfrihed, men ikke religionslighed. Derfor ser jeg ikke noget problem i, at kristne symboler gøres fremherskende i hospitalernes religiøse rum. Jeg synes først og fremmest, hospitaler bør have en kirkesal, og hvis der så er plads til mere, har jeg ikke noget imod, at man laver multireligiøse rum også, siger Bo Libergren til Kristeligt Dagblad.

Men den holdning møder modstand hos Enhedslistens fynske medlem af Regionsrådet. Hun kalder Bo Libergrens holdning for et usympatisk kristent korstog.

- Jeg så helst, at al religion blev holdt ude fra sygehuse og andre offentlige institutioner. Men jeg respekterer, at nogle mennesker er kristne, muslimer, jøder, buddhister eller noget helt femte. Det må de om. Og hvis det for dem er vigtigt på det kommende super-OUH at have et rum for bøn, så er det fint for mig. Men så skal der være lighed for i hvert fald de store religioner i Danmark. Enten i form af et rum for hver af dem. Eller et fællesrum, som de alle kan bruge - altså et såkaldt religionsneutralt rum, siger Vibeke Syppli Enrum.

Oversigt

    Oversigt