Krisemøde i Svendborg

Politikere og embedsmænd i Svendborg Kommune holder torsdag flere møder med et eneste emne: Byomdannelsesprojektet Den Grønne Tråd.

2301 svendbrog

Flere politikere og embedsmænd bruger torsdag formiddag på at forberede et fælles møde klokken 14.00.

De skal finde ud af, hvordan de tackler, at Natur- og Miljøklagenævnet har afgjort, at kommunen brød loven ved at tage hul på projektet, Den Grønne Tråd, uden en lokalplan.

Indtil det møde er slut vil ingen af de involverede kommentere sagen.

Blandt andet skal de tage stilling til om det forberedende arbejde til projektet, som er igang, skal indstilles, mens der laves en lokalplan.

TV 2/FYN følger sagen.

I afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet hedder det:

"Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Svendborg Kommunes afgørelse af 23. september 2013 om, at Svendborg Kommunes projekt "Den Grønne Tråd" ikke er lokalplanpligtigt og hjemviser sagen til fornyet behandling."

Borgmester Lars Erik Hornemann, Venstre, og Bruno Hansen(SF) der var formand for Udvalget for Kultur og Planlægning, da kommunen besluttede ikke at lave en lokalplan var rystede, da afgørelsen blev kendt, onsdag.

Det er arkitekt Steen Skovmand fra Svendborg der har indbragt sagen for Natur- og Miljøklagenævnet.

Han er til gengæld tilfreds med afgørelsen, men beklager, at flere butikker allerede er lukket på grund af projektet, der skal binde havn og bymidte sammen, og som lukket byens torv for biler.

Oversigt

    Oversigt