Holst: Alle troende skal imødekommes

Carl Holst (V) tager stærkt afstand fra partifællen Bo Libergren, der mener, at det kun er folkekirken, der skal have et religiøst rum på det kommende supersygehus i Odense.

I onsdags kunne vi her på TV 2/FYN fortælle, at Fyens Stift har tilbudt at finansiere sit eget kirkerum på det kommende supersygehus.

En god ide mener Bo Libergren, som så vil fjerne det mulitreligiøse rum til andre trosretninger.

Men regionsrådformand Carl Holst trækker linjerne op:

- Jeg er ret overbevist om, at jeg dækker gruppens opfattelse godt ind, siger han.

Grunden til, at Carl Holst understreger, hvem der fører Venstre-politik, er partifælle Bo Liebergrens udmelding om, at det kun er folkekirken, der skal have et religiøst rum i det nye supersygehus.

- Grundloven fastslår, at den danske folkekirke er folkekirke og som sådan understøttes af staten, og derfor synes jeg, det er naturligt at folkekirken har en priviligeret stilling. Og jeg vil ikke bryde mig om, at have et dedikeret gudstjenesterum for muslimer eller andre, siger Liebergren.

Men det er Carl Holst ikke Enig i:

- Jeg mener, der skal være et kirkerum, hvis vi har mulighed for det, men jeg mener også, vi mest mulig skal gøre plads til at alle andre troende ønsker skal imødekommes.

Ønsker ikke at fremme islam

TV 2/FYN har talt med Islamisk Trossamfund, og de synes godt om et bederum, for ikke kristne. De vil også gerne være med til at betale for det, og derfor forstår organisationen ikke, at der ikke bare bliver givet tilladelse til det.

Men Bo Liebergrens udmelding til muslimerne er helt entydig:

- Jeg ønsker ikke at fremme islam.

- Jeg mener heller ikke, at man fremmer islam ved at tage hensyn til, at der er nogen der han en muslimsk baggrund.

Så Bo Liebergren er ude at sige noget her, der ikke er Venstre-politik?

- Det kan man vist rolig sige, siger Carl Holst.

Oversigt

    Oversigt