Fremtidens havn i Svendborg tager form

Udviklingen af Svendborg Havn har længe været et af de varmeste emner i mellem politikerne. Men fælles fodslag nærmer sig. Torsdag vedtages den nye udviklingsplan.

- Det har været trukket mig hårdt op, men vi har hele tiden slået på tromme for, at vi skulle finde en mere fleksibel løsning, og det synes jeg, at vi er kommet godt i land med, siger Henrik Nielsen (K), der er formand for Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalget.

- Jeg synes faktisk, at vi begynder at have noget, der gør havnen unik fremadrettet, og samtidig fastholder noget af det, vi alle sammen synes er vigtigt, siger borgmester Lars Erik Hornemann (V).

Det er politikerne i Svendborgs erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg, der har udviklingsplanen på sit møde torsdag. Alt tyder på et ja.

Mange har frygtet, at flere boliger på havnen ville presse erhvervslivet ud. Men med en løsning hvor det maritime uddannelsescenter SIMAC flytter ned på havnen, og industrien kan samles på Frederiksøen, er tonen anderledes positiv.

- Skrækscenariet med boliger på Frederiksøen er forsvundet. Det, synes jeg, er godt, siger Finn Olsen (Svendborg Lokalliste).

- Når nu vi får de overordnede rammer på plads, skulle det gerne skabe ro og tryghed i forhold til dem, der vil komme med ideer til nye projekter, siger Lars Erik Hornemann.

Flere af politikerne understreger dog vigtigheden af, at der ikke bygges for tæt og for højt i området ved Jessens Mole, så havn og bymidte bliver skilt fra hinanden.

- Det vil jeg vente med at tage op og diskutere til senere - hvis der skal være boliger overhovedet, siger Finn Olsen

Inden mødet havde Enhedslisten dog ikke til sinds at udskyde den debat til kommende lokalplaner.

- Der ligger en række høringssvar, der påperger, at man risikerer at skærme byen af ved at bygge for tæt og for højt. Det er en af de ting, som vi synes, skal ændres, siger Jesper Kiel (Ø).

Planen hedder i øvrigt ikke længere en "maritim byhavn". Det upopulære udtryk er smidt ud - så udviklingsplanen nu blot taler om "fremtidens havn".

- Det skal signalere, at det både er en erhvervshavn og et rekreativt område, siger Henrik Nielsen.

Oversigt

    Oversigt