Borgmestre: vestfynske togstationer skal bevares

Borgmestrene i Middelfart, Assens og Odense har sendt et brev til de ny transportminister, Magnus Heunicke, for at tale de små vestfynske togstationers sag.

Steen Dahlstrøm, Middelfart, Søren Steen Andersen, Assens og Anker Boye, Odense opfordrer i et fælles brev transportminister Magnus Heunicke til at skrotte den analyse af togbetjeningen på Vestfyn.

Analysen arbejder med scenarier, hvor enkelte eller flere af de små stationer på Vestfyn skal lukkes for at lette trafikpresset på strækningen, som er stærkt belastet.

Men borgmestrene peger på, at efter vedtagelsen af Togfonden Dk, er der opstået nye muligheder.

Togfonden Dk betyder, at der skal bygges et helt nyt spor til nye hurtige tog, hvilket gør det muligt at bevare og endda udvide betjeningen med lokaltog.

Stationer et kæmpe aktiv

Togstationerne i Holmstrup, Skalbjerg, Bred og Kauslunde er vigtige for hele Fyn og ikke blot de vestfynske kommuner, da de styrker muligheden for pendling og gør afstanden til arbejde mindre.

Stationer har desuden stor værdi for de lokalsamfund, de ligger i.

- Vi forventer at arbejdet med ovennævnte analyse bliver aflyst, idet grundlaget for analysen har ændret sig radikalt med vedtagelsen af Togfonden Dk, skriver de tre borgmestre til transportministeren.

Oversigt

    Oversigt