Hædersplads til Ricardo foran Odense Stadion

Odense Kommune har forslået, at Richard Møller Nielsen skal æres med den plads, der ligger umiddelbart foran indgangen til Odense Stadion.

- Det lyder som en fantastisk ide. Det er et perfekt sted, siger Alex Ahrendtsen, Dansk Folkeparti.

Det var Alex Ahrendtsen, der foreslog, at ære den afdøde guldtræner med en plads eller gade.

Et forslag, der hurtigt viste sig at vinde gehør på tværs af partiskel i Odense Byråd.

Nu har embedsmændene i by- og kulturforvaltningen så peget på den plads, der ligger umiddelbart foran hovedindgangen til stadion.

Den hedder ikke noget i forvejen, men det er et sted, hvor OBs fans myldrer ind til hver hjemmekamp, og stedet virker også oplagt, fordi OB var Richard Møller Nielsens hjerteklub og klubben, han vandt to danske mesterskaber med.

Glæde hele vejen rundt

Richard Møller Nielsens søn, Tommy Møller Nielsen, synes rigtig godt om den placering:

- Fantastisk. Det lyder da alle tiders. Det er da det oplagte sted, siger Tommy Møller Nielsen, der lørdag modtog sin fars optagelse i Fodboldens Hall of Fame posthumt.

- Fremragdende. Det er den helt rigtige placering, siger byrådsmedlem Anders W. Berthelsen (S) om placeringen.

Odenses by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) synes også godt om placeringen. Hun lægger vægt på, at danmarks mest succesfulde træner og dobbelt dansk mester med OB bør have en plads, der hvor han passioneret fulgte OB, også efter sin aktive trænerkarriere.

- Og så er det fordi fodbold er en folkesport, og Richard Møller Nielsen skal æres af de mennesker, der elsker fodbold som han gjorde og går på den plads hver gang de er til fodbold, siger Jane Jegind.

Placeringen af Richard Møller Nielsens Plads skal drøftes på by- og kulturudvalgsmødet den 4. marts.

Men Jane Jegind understreger, at kommunen vil have familiens accept, inden man træffer endelig afgørelse om en eventuel placering af Richard Møller Nielsens Plads.

Oversigt

    Oversigt