Politiker sigtet for tavshedsbrud

Statsadvokaten skal nu tage stilling til, om Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Odense, Pernille Bendixen, skal tiltales for at videregive fortrolige oplysninger om to familier i Vollsmose.

Det bekræfter advokaturchef Pernille Radsted fra Fyns Politi overfor TV 2/Fyn.

Kunne ikke trænge igennem

Sagen begyndte, da Pernille Bendixen valgte at gå til medierne med oplysninger om, hvor meget to kriminelle familier i Vollsmose koster, fordi Odense Kommune skulle finde 42 millioner kroner for at undgå besparelser.

I følge Pernille Bendixen selv følte hun ikke, at hendes kolleger i byrådet ville gå i dialog med hende om emnet.

Politikeren bliver sigtet for overtrædelse af §152 i straffeloven - en paragraf der giver mulighed for bøde eller fængsel i indtil seks måneder. Er der skærpende omstændigheder kan der gives fængsel i op til to år. Bendixen regner dog ikke selv med så hård en straf.

- Overordnet forholder jeg mig sådan, at jeg venter på at se, hvad der kommer. Men det er ikke nogen overraskelse, at der kommer en sigtelse, jeg synes, det har ligget i kortene. Mon ikke det ender med en bøde, siger Pernille Bendixen til TV 2/Fyn.

Lang sagsbehandling

Sagen har nu været undervejs i et halvt år - og der kan gå lang tid inden der enten bliver rejst tiltale eller sigtelsen frafalder.

- Det er træls med ventetiden, men jeg kan ikke gøre så meget, siger Pernille Bendixen.

Hvis hun bliver kendt skyldig skal et valgbarhedsnævn efterfølgende vurdere om hun er værdig til at sidde i byrådet.

Oversigt

    Oversigt