Nu kommer den syddanske akuttelefon

Fra 1. april er det slut med at tage direkte på skadestuen, hvis du kommer til skade. Fremover skal man ringe til en akuttelefon, før man møder op på skadestuen.

Husk telefonnummeret 70 11 07 07. Det skal du nemlig bruge fra 1. april, hvis du eller nogen fra din familie har brug for akut behandling. Telefonnummeret er det samme som det Lægevagten hidtil har brugt, men nu skal man også ringe før man møder op på skadestuen.

- Vi håber, at borgerne kommer til at opleve dét, at de får en tid på skadestuen eller i Lægevagten som noget positivt, og vi regner med at borgernes kommer til at tilbringe mindre tid i venteværelset, når de får en vejledende tid. Så kan de bruge tiden derhjemme i stedet, siger Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for Region Syddanmarks Sundhedsudvalg.

Den nye Læge- og Skadevagt bliver bemandet med sygeplejersker og læger, som vil fortælle om man skal have behandling hos lægevagten, hos egen læge eller på skadestuen. Hvis man skal en tur omkring skadestuen, vil man få en tid, og håbet er at den timelange ventetid på skadestuerne kan blive reduceret.

- Vi ville gerne have fortsat den nuværende ordning, men det er regeringen, der har besluttet, at der skal en visitering til før man kan få tid på skadestuen, siger Poul-Erik Svendsen.

I næste uge sender Region Syddanmark en pjece ud til samtlige husstande for at forklare om den nye akuttelefon. Fynboerne skal dog stadig ringe 112 ved akutte eller livstruende skader og sygdomme.

Læs mere om skadetelefonen her

Oversigt

    Oversigt