For meget lort i Assens

Assens Kommune har fået nok af hundeejeere, der lader hundelortene ligge. Fra den 1. april vil kommunen sætter hårdt mod lort og bruge ny teknologi i jagten på synderne.

De kommunalt ansatte i Assens har andet at lave end at samle lorte op, fra diverse hunde.

Hundeejerne er heller ikke gode til at samle efterladenskaberne op fra deres bedste ven, så nu vil Assens Kommune tage DNA-prøver af de efterladte hunde for derigennem at finde frem til lortens ejermand.

- Omkring 75 procent af kommunens hunde er allerede registreret igennem dyrlægernes registre, så vi regner med, at et komplet DNA-register ret hurtig kan etableres, siger Poul-Henning Nielsen, Vej- og trafikchef i Assens Kommune.

Lort på app

App'en Assens Borgertip skal tilføjes en funktion, hvor man kan anmelde fund af hundelort.
App'en Assens Borgertip skal tilføjes en funktion, hvor man kan anmelde fund af hundelort.

Assens Kommune har allerede portalen Assens Borgertip, man kan hente som app til sin telefon.

På den kan man indberette forskellige ting, som f.eks. huller i vejen, oversvømmelse eller bjørneklo.

Og Nu skal der også være en lorteanmeldefunktion.

Det foregår på den måde, at man tager et billede med sin telefon via app'en og skriver hvad tid man har fundet lorten. Så beder man app'en om at tilføje GPS-koordinater, og så trykker man på send.

Kort tid efter er det registreret hos kommunen, der rykker ud og samler hundelorten op.

App'en er endnu ikke færdigudviklet, men Poul-Henning Nielsen regner med, at funktionen bliver forholdsvis let at tilføje på Assens Borgertip.

Hent app

Politisag om måske aflivning

Det er kommunens hensigt, at vej og parkfolk nu skal på kursus i at håndtere DNA-spor, uden at forurene prøverne. De bliver udstyret med sterile handsker og glas til prøverne, der så sendes til analyse.

Når man så finder frem til hundes ejer, via hundelortens DNA, overdrages sagen til politiet, der så skal tage stilling til en eventuel bødesag.

Selvom det kan virke som et drastisk skridt, der måske kræver nogle etiske overvejelser, så ser Hans Bjerregaard, der er formand for Miljø- og teknikudvalget i Assens (DF) ingen problemer i at tage moderne DNA-metoder i brug:

- Det synes jeg er helt i orden. Det er noget værre svineri, hvis der ligger lort og flyder allevegne. Derfor håber jeg, at vi kan få gang i det her så hurtig som muligt, siger han og tilføjer:

- Hvis ikke hundeejeren begynder at rydde op efter sin hund, når han er blevet taget af vores system, så mener jeg man bør tage hans hund fra ham.

Og hvad skal der ske med hunden?

- Hvis der ikke er nogen der vil have hunden, eller der ikke er plads på et internat, må en dyrlæge jo aflive hunden, naturligvis for ejerens regning.

Ordningen skal evalueres den 1. april 2015.

Oversigt

    Oversigt