Fyn bedst til gamle bøtter

Først skal cremen i ansigtet - derefter skal bøtten retur til butikken. Den pointe har fynboerne forstået i en sådan grad, at det gør dem til landets bedste til Matas-genbrug.

Matas modtog sidste år 20,2 tons plastemballage til genbrug fra kunderne, trods det at kunderne ikke får nogen pant retur. Men hvis alle landsdele ville være lige så gode til det som Fyn, ville mængden være 3 tons større.

Formanden for de fynske miljøchefer er ikke overrasket over, at fynboerne er flittigst til at returnere plastemballagen til butikken.

- Vi har naturen lige uden for døren, og er opsat på at passe på den. Fynboer er engagerede i genbrug, og er traditionelt gode til at sortere affald, siger Jacob P. Andersen, der også er Natur- og Miljøchef i Nordfyns Kommune.

Yderligere fakta om Matas genbrugsordning

o I samarbejde med Dansk Affald i Vojens sikrer Matas, at den returnerede emballage genbruges til bl.a. tæpperør, dækningsbånd og fødder til trafikkegler.

o Udover at tilbyde borgerne returnering af produktemballage til genbrug, så sørger Matas for genbrug af al den emballage, der bruges i forbindelse med transport af varer til butikkerne. Så udover de 20,2 ton plastemballager fra borgerne har Matas sendt 27,5 ton transportplast og 499,5 ton pap til genbrug i 2013.

o Ligesom i 2013 var Fyn den landsdel i 2012, hvor borgerne var bedst til at aflevere tom emballage til Matas' landsdækkende genbrugsordning.

Oversigt

    Oversigt