Lokal aktionsgruppe raser over at blive nedlagt

Den lokale aktions gruppe på Nordfyn er vrede over, at Landdistriksminister Carsten Hansen vil nedlægge deres lokale aktionsgruppe, LAG.

De lokale aktionsgruppers formål er at uddele midler til lokale projekter, der kan fremme udviklingen i lokalområdet. (Grafik: fremme udviklingen)

Hvert år uddeler de lokale aktions grupper 95 millioner på landsplan. Godt halvanden million uddeles igennem den lokale aktionsgruppe på Nordfyn.

Arbejdet i de lokale aktionsgrupper er baseret på LEADER-metoden. Ideen er, at lokale kræfter med lokalkendskab skal fordele pengene.

Men nu vil Carsten Hansen nedlægge den lokale LAG og erstatte den med større grupper langt væk fra de lokale ildsjæle, og det vækker harme på Nordfyn:

- De lokale kræfter er bedst til at finde projekter, der er gods i, så det er helt forkert at nedlægge dem, siger Birger Munter, Erhvervschef i Nordfyns Kommune.

- Det værste er, at vi risikerer at miste en masse ildsjæle. Carsten Hansen har mange gange sagt, at det også er op til de lokale på landet selv, siger formanden for LAG-Nordfyn Niels Bo Nielsen.

Oversigt

    Oversigt