OB banker tophold på udebane

FC Midtjylland var særdeles uskarpe, da midtjyderne lørdag tabte med 0-2 til OB på hjemmebane.

FC Midtjylland måtte lørdag eftermiddag for anden hjemmekamp i træk indkassere et nederlag, da OB besejrede topholdet med 2-0.

Det var fynboernes Martin Spelmann og Rasmus Falk, der kort før og kort efter pausen scorede kampens to mål.

Dermed forpassede FCM chancen for at generobre Superligaens førsteplads, som AaB snuppede i sidste spillerunde.

Midtjyderne er fortsat et enkelt point efter nordjyderne. OB tog til gengæld et afgørende skridt væk fra bunden og ser nu ud til at være i sikkerhed.

Målt på spil og chancer var den fynske sejr ganske ufortjent. Men målt på effektivitet var sejren særdeles fortjent.

FC Midtjylland sad nemlig på det meste, men formåede sjældent at omdanne gode opspil til chancer. Det udnyttede OB med skarpe kontrastød.

Længe var det hjemmeholdet, der var klart bedst spillende, og det så ikke ud til, at adskillige skader og karantæner generede midtjyderne.

Derfor var det også noget ufortjent, at det var gæsterne fra Odense, der lige inden pausen bragte sig foran 1-0.

Odenseanerne erobrede bolden omkring midten og ekspederede den ud i højre side, hvor Espen Ruud leverede et klasseindlæg, som Martin Spelmann sparkede i kassen på første berøring.

OB-spillerne tog tilsyneladende succesoplevelsen med sig ud på grønsværen efter pausen, hvor fynboerne startede stærkt.

Der skulle kun gå fire minutter, før Rasmus Falk tog en glimrende solotur i midtjydernes felt og til sidst sendte bolden i nettet til 2-0.

FC Midtjylland satsede herefter offensivt for at komme tilbage i opgøret. Tårnhøje Paul Onuachu og veteranen Frank Kristensen blev sendt helt i front for midtjyderne.

Det gav lidt ekstra polemik i OB-defensiven i slutfasen, men helt farligt blev det aldrig.

Kampen sluttede med en 2-0-sejr til gæsterne fra Odense. FCM skal i næste runde endnu engang forsøge at komme tilbage på sejrssporet, når AGF venter i Aarhus. OB møder FC Nordsjælland på hjemmebane.