Fra Broadway til Seden

Sygdom, misbrug og død indtager Fjordagerscenen, når der fredag er premiere på broadwayforestillingen "RENT" med en debutterende instruktør.

"RENT" er skrevet og komponeret af Jonathan Larson og er en klassisk rockmusical, der med succes spillede i 12 år på Broadway i New York og siden har turneret verden rundt.

Nu får stykket om homoseksuelle og biseksuelle i et bohememiljø i New York premiere på en meget lokal scene med en kun 21-årig og instruktør.

- Jeg er utrolig glad og lykkelig over at få lov at lave "Rent" her. Jeg er vild med stykket, fordi det er en spændende historie med fantastisk musik og den skiller sig ud fra andre musicals, siger instruktør Alex Hein.

2104 rent

RENT er inspireret af Giacomo Puccinis opera La Bohème, og den er så blevet versioneret i Larsons version til at tage sit udgangspunkt i 90ernes New York.

- Den en rå og hård med tunge temaer som død, sygdom og misbrug. Men den handler også om fællesskab og kærlighed på tværs af kønnene, siger Louise Gade, der rejser fra København til Seden for at være med i forestillingen.

RENT var den første musical nogenside der vandt en pulitzerpris for dens dramatik.

- Den har de fedeste sange og tekster. Men det bedste er det fællesskab vi bygger op her på Fjordagerscenen, siger Maria Corydon fra Middelfart.

Oversigt

    Oversigt