Flertal for multireligiøse rum på OUH

Venstre er splittet, men ellers tyder alt på et stort flertal bag oprettelsen af multireligiøse rum på det nye supersygehus.

Debatten har raset de seneste måneder, og både Dansk Folkeparti og enkelte medlemmer af Venstre har argumenteret for, at der bliver oprettet et særligt kristent rum på det nye OUH.

Men i den indstilling Sundhedsudvalget tirsdag eftermiddag skal tage stilling til, bliver der lagt op til at der bliver indrettet multireligiøse rum, der kan anvendes af alle uanset trosretning.

Indstillingen vil med stor sandsynlighed kunne samle et bredt flertal, da både Socialdemokraterne, De Konservative, SF, Enhedslisten og dele af Venstre støtter indstillingen.

- Jeg synes, at det er en fornuftig indstilling. Sygehuse er for alle, og der skal være plads til alle, siger Herdis Hanghøj(V) fra regionens Sundhedsudvalg.

Også Venstres gruppeformand er parat til at bakke op om multireligiøse rum.

- Det skal være vide rammer på et sygehus, og jeg synes, at det ser fornuftigt ud, siger gruppeformand for Venstre, Thyge Nielsen.

Men selvom de to Venstre-medlemmer af Sundhedsudvalget støtter indstillingen fra Sundhedsudvalget, er Venstre splittet i sagen. Tidligere har regionsrådsmedlem Bo Libergren taget stærkt afstand fra multireligiøse rum, og argumenteret for at der bliver oprettet en kristen kirkesal.

- Vi er ikke alle sammen enige i Venstre, og medlemmerne vil blive stillet frit, når vi skal stemme om sagen i regionsrådet, siger Thyge Nielsen.

Fyens Stift har tidligere tilbudt at betale for oprettelsen af et særligt kristent rum. I indstillingen bliver der dog åbnet mulighed for at Region Syddanmark senere efter en konkret vurdering kan give mulighed for donationer til religiøse rum.

Se mere om sagen i TV 2/FYN kl. 19.30

Oversigt

    Oversigt