Supersygehus i Odense forsinket: Uenighed om årsagen

Personalet føler sig ikke inddraget i planlægning af det nye hospital. Region Syddanmark afviser kritikken.

Det kommende supersygehus i Odense, Nyt OUH, bliver nu forsinket med op til et halvt år.

Men personalet på hospitalet og Region Syddanmark er ikke enige om årsagen til forsinkelsen på det 6,3 milliarder kroner dyre projekt.

Ifølge personalet havde regionen i de første oplæg til de nye operationsstuer på sygehuset ikke afsat plads til udstyr og det personale, der foretager bedøvelser. Og det skulle angiveligt have forsinket planerne med flere måneder, skrev Fyens Stiftstidende torsdag.

Ifølge medarbejderne på OUH opstod fejlen, fordi regionen glemmer at inddrage de ansatte i planlægning af det nye sygehus.

Den manglende involvering af de ansatte har ifølge en ny rapport om Nyt OUH været medvirkende årsag til, at byggeriet bliver forsinket med op til et halvt år, fordi der har været behov for ekstramøder mellem ledelse og personale.

Men den kritik afviser Region Syddanmark.

"Der er ikke nogen, der på noget tidspunkt har glemt, at patienterne skal bedøves i forbindelse med en operation", hedder det i en pressemeddelelse fra regionen. Samtidig understreger Region Syddanmark, at brugerinddragelsen af medarbejderne har været "meget omfattende".

- Nyt OUH har en mindre forsinkelse. Forsinkelsen har ingen sammenhæng med diskussionen om bedøvelse, lyder det i pressemeddelelsen.

Ifølge regionen har man siden januar 2013 haft 250 møder med over 400 forskellige medarbejdere fra OUH og psykiatrien for at planlægge det nye supersygehus.

Forsinkelsen tilskrives, at man i efteråret 2013 besluttede, at man på en række områder havde behov for ekstra brugerrunder.

Oversigt

    Oversigt