TBT lukkes med fest og picnic på asfalten

Næste måned lukker første del af Thomas B. Thriges Gade som led i byomdannelsen i Odense.

Den firesporede Thomas B. Thriges Gade i Odense skal til juni vige pladsen for en ny bydel.

Derfor bliver gaden lukket for biltrafik, og omdannelsen bliver skudt i gang med en stor gadefest over to dage den 28. og 29. juni.

Lørdag vågner odenseanerne op til begyndelsen på et forandret Odense.

Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade går i gang, og det bliver en festdag, hvor Fra Gade til By over to dage fejrer begivenheden på den lukkede del af gaden mellem Østre Stationsvej og Nørregade.

Der bliver blandt andet morgenbord, bilparade, fælles picnic, og borgmester Anker Boye (S) åbner officielt byomdannelsen.

Læs om Picnic Fyn her

Farvel til biler, goddag til mennesker

Gadefesten begynder klokken 10:00 med gratis morgenbord til de første 2000 gæster.

Klokken 11:00 kører de allersidste biler nogensinde på den nu lukkede del af vejen - en flot, historisk bilparade af smukke biler fra gamle dage og frem til 2014 vil trille ned af gaden.

Da Thomas B. Thriges Gade blev indviet i 1970, blev et silkebånd klippet over, for at markere bilernes nye vej gennem Odenses bymidte.

Denne gang vil båndet blive bundet sammen igen for at markere, at Odense igen vil få én sammenhængende bymidte med mennesker i centrum fremfor biler.

Anker Boye glæder sig til, at byomdannelsen for alvor begynder:

- Vi er i en historisk tid for Odense, og markeringen af starten på omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade bliver en historisk dag for vores by. Nu går vi for alvor i gang med de nødvendige forandringer, som skal til, for at vi kan fremtidssikre vores by til glæde og gavn for alle nuværende og fremtidige odenseanere.

Oversigt

    Oversigt