Dom får ingen politiske konsekvenser for Bendixen

Dansk Folkepartis Pernille Bendixen kan fortsætte som både byrådsmedlem og folketingskandidat for Dansk Folkeparti, selv om hun nu er dømt for at videregive fortrolige oplysninger, som hun fik i sin egenskab af byrådsmedlem. Partiet oplyser, at sagen ingen politiske konsekvenser får for Bendixen.

Hos Dansk Folkeparti har formand Kristian Thulesen Dahl ingen kommentarer, men organisationskonsulent Steen Thomsen nedtoner sagen.

- Man må selvfølgelig ikke videregive fortrolige oplysninger, men som dommen også signalerer, så er det ikke en sag, der skal lægge hendes politiske fremtid i ruiner. Selvfølgelig har hun gjort noget forkert, men det er jo for eksempel også forkert at køre for stærkt, siger Steen Thomsen.

Organisationskonsulenten forventer, at Pernille Bendixen ikke vil bringe sig i en lignende situation en anden gang, men han kan ikke sige, hvilke konsekvenser en eventuel gentagelse vil få.

- Hvis et partimedlem får en dom, så tager vi stilling fra sag til sag. Her har Pernille Bendixen fået en bøde, som hun selvfølgelig betaler, og så er det det, siger Steen Thomsen.

Oversigt

    Oversigt