Pernille Bendixen brød bevidst loven

Da Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti i Odense Byråd videregav fortrolige oplysninger om FisFis-familien fra Vollsmose, gjorde hun det efter at hun på skrift var blevet informeret om, at oplysningerne var strengt fortrolige.

Og hun havde vidst i næsten to måneder, at oplysningerne, hun videregav til Fyens Stiftstidende, var fortrolige, inden hun valgte at gå til pressen med dem.

Det fremgår af en mailkorrespondance , som tidligere direktør i Børn- og Ungeforvaltningen Jimmy Streit skrev til politikerne i udvalget, efter at Pernille Bendixen havde bedt om oplysninger om Odense Kommunes udgifter til FisFis-familien.

I mailen skriver Jimmy Streit: I forlængelse af nedenstående skal jeg rettelig minde om, at oplysningerne er fortrolige..

Pernille Bendixen bad i begyndelsen af september måned om et overblik over, hvilke udgifter Odense Kommune havde på FisFis-familien.

Svaret fra Børn- og ungedirektøren, hvor han indskærper at oplysningerne var fortrolige, kom allerede den 2. september 2013.

Men Pernille Bendixen valgte altså at offentliggøre de fortrolige oplysninger sidst i oktober.

Men den beslutning kan vise sig at være dyr for Pernille Bendixen.

Stadsdirektør i Odense Kommune Jørgen Clausen sagde torsdag til TV 2/FYN, at Odense Kommune ifølge den kommunale styrelsesvedtægt har pligt til at indberette sagen for Valgbarhedsnævnet, som så skal tage stilling til, om Pernille Bendixen kan fortsætte som kommunalpolitiker.

Oversigt

    Oversigt