Odense-virksomhed blandt de bedste for vedvarende energi

Virksomheden Biotrans Nordic er, sammen med fem andre danske virksomheder, nomineret indenfor sin kategori i "Sustainia100"-guiden, der blev offentliggjort mandag.

Sustania100 er det globale erhvervslivs svar på Michelin-guiden og er sat i verden for at guide investorer, politikere og forbrugere til de virksomheder i verden, der leverer de mest innovative/bæredygtige produkter/løsninger inden for 10 forskellige kategorier, blandt andet greentech-løsninger.

Virksomhederne er indstillet af blandt andet universiteter og er udpeget blandt titusindvis af virksomheder verden over.

Biotrans Nordic har udviklet et madaffaldssystem bestående af blandt andet en madkværn, som finddeler og forbereder madaffald til bioforgasning.

Virksomheden har eksisteret i to år, og deres system er installeret hos Odense Universitetshospital, Slagelse Sygehus, Holbæk Sygehus, Hotel d?Angleterre, Sydbank, Restaurant Papegøjehaven, Rambøll og flere andre.

Omkring 300 andre virksomheder står i kø for at få systemet installeret.

I Danmark producerer vi omkring 670.000 tons madaffald. Langt hovedparten forbrændes på et kommunalt forbrændingsanlæg, i stedet for at blive omdannet til vedvarende energi; biogas.

Læs mere om sustania100 her

Læs om Biotrans Nordic her

Oversigt

    Oversigt