Pilotprojekt skal forkorte ventetider for psykisk syge

Region Syddanmark har indgået en aftale med de praktiserende psykiatere i Odense, der skal give hurtigere behandling til fynboer med depression og andre psykiske sygdomme.

I dag kan patienter med en depression vente op til fire uger på at komme til første samtale med en psykiater. Det er alt for lang tid, og derfor indgår Region Syddanmark nu en såkaldt §66-aftale med psykiatere i Odense. Aftalen skal sikre at patienter kan komme til akut til samtale og udredning.

- Det her er en rigtig positiv nyhed. Dels er den første og eneste § 66-aftale, det er lykkedes at indgå mellem en region og de praktiserende speciallæger, og dels adresserer aftalen et kæmpe problem med ventetid på udredning især for patienter, der viser tegn på stress, angst og depression, siger Bo Libergren, (V), formand for sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark.

Aftalen betyder, at de praktiserende psykiatere med kort varsel skal tage patienterne ind og give dem en diagnose og rådgivning om videre behandlnig.

- Med projektet kan vi komme til at hjælpe patienter hurtigere og finde frem til den relevante behandling, de har brug for, på et langt tidligere tidspunkt, end det er tilfældet lige nu. Hvis erfaringerne fra Odense viser sig at være gode, så vil vi overveje at udbrede samarbejdet mellem os og de praktiserende psykiatere til hele regionen, siger Bo Libergren.

Der er gennemsnitligt afsat ca. 2½ time pr. patient til en vurderingssamtale og videre udredning.

Se ventetiderne for behandling af depression

Oversigt

    Oversigt