Fyns Politi til kamp mod hadforbrydelser

Odense Kommune og Fyns Politi indgår onsdag et samarbejde med minoriteter for at forebygge hadforbrydelser, der ofte rammer jøder, muslimer og homoseksuelle.

Odense Kommune og Fyns Politi indgår i dag et samarbejde med foreningerne, Lambda, Dansk/Arabisk Kultur og Videnskab, Tyrkisk Islamisk Kultur Forening og det Jødiske Samfund. Et samarbejde, der gerne skulle ende ud i færre hadforbrydelser i Odense.

- Uanset hvem man er, så skal man kunne færdes frit og ugeneret. Det er en helt afgørende værdi i vores samfund, som vi gennem partnerskabet ønsker at tydeliggøre. For i vores land er den en menneskeret, der gælder alle - uanset etnisk tilhørsforhold, tro, kulturel baggrund og seksualitet, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Fyns Politi.

Mange forbrydelser bliver aldrig meldt.

Ifølge en opgørelse fra justitsministeriet, var der på landsplan i 2012, 3.900 sager, hvor offeret menes at have været udsat for racistisk motiveret vold, og omtrent 1.800 personer menes at have været udsat for vold pga. de var homoseksuelle.

Derudover er menes der at være et stort mørketal - altså sager hvor offeret af forskellige årsager aldrig anmelder forbrydelsen, og den udvikling håber man nu på at det nye samarbejde kan være med til at få vendt.

- Det kan være svært for den enkelte at anmelde hadforbrydelser til politiet. Det tætte samarbejde i det nye partnerskab vil opbygge personlige relationer mellem politifolk, kommunalt ansatte og medlemmer af netværkene, siger John Jacobsen.

Og en af foreningerne er enige i, at et øget samarbejde med politiet er vejen frem

- Det handler jo om dybt private og meget følsomme forhold, men vi har oplevet, at det gør en stor forskel, at vi ved, hvem vi skal snakke med hos fx politiet, siger Sarah Baagøe Petersen, der er talsperson Lambda på Fyn.

Aftalen bliver underskrevet kl. 16.00 onsdag

Oversigt

    Oversigt