Historie: Ikke mere biltrafik på Thomas B. Thriges Gade

I nat blev der skrevet trafikhistorie. Et af moderne tids største omlægninger fra gade til by natten til lørdag markeret midt på Thomas B. Thriges Gade.

En af de mest omdiskuterede gader i landet fik i nat et foreløbigt punktum, da der for altid blev spærret af for al trafikal gennemkørsel af bymidten via Thomas B. Thriges Gade.

Klokken har netop passeret midnat. Og Torben Clausen dirigerer biler væk fra Thomas B Thriges Gade,

Men han han er også fuldt ud bevidst om, at disse minutter vil blive skrevet i histotriebøgerne.

- Jeg har glædet mig meget. Jeg har glædet mig meget. Det er spændende at være med til. Sætte en skovl i jorden, siger Torben Clausen fra TC Anlæg.

Endelig

De sidste biler bliver ledt væk fra Thomas B. Thriges Gade, inden den lukker for altid.
De sidste biler bliver ledt væk fra Thomas B. Thriges Gade, inden den lukker for altid.

For om 20 minutter runder klokken 00.30, og så skal ikke kun skovlen i jorden, men lukningen er er også første spadestik for seks års arbejde, der skal forvandle to bydele til en samlet bykerne.

- Endelig er vi kommet hertil efter så meget snak, så mange års forberedelse. Et stort indgreb i byen kalder også på, at vi skal have en god debat. det har vi haft omkring det her, men nu er det momentet, nu ændrer vi byen for altid. Ændrer vores vaner, siger Odenses borgmester Anker Boye (S).

Og vaner skal ændres. 25.000 bilister må dagligt finde andre veje udeonm byens midte.

Vi lukker ikke en vej, vi bygger en ny by

Mens det for borgmesteren er en markeringen af en længe kæmpet kamp, er det først nu, historien for alvor skal fortælles for projketchefen bag det omdiskuterede byprojekt.

- Det her er faktisk begyndelsen af det hele, fordi vores opgave er ikke at lukke en vej, vores opgave er at bygge en ny by. Så jeg ser det her som begyndelsen på den spændende del af projektet, siger Svend Heegaard, der er projektchef på Fra Gade til By.

- Og så sætter vi skovlen i jorden på mandag og begynder at skrabe asfalt af. Vi glæder os helt vildt, siger Torben Clausen.

Mange millioner biler er sluset igennem Thomas B. Thriges gade og må må finde andre veje, og mange diskussioner om en af de største by-omlægninger ligger bag.

Historien Om Thomas B Thriges Gade har nået et væsentligt hjørne, og Torben Clausen gør status:

- På nuværende tidspunkt her klokken 00.40, er der total lukket for biler.

Oversigt

    Oversigt