Rynkeby jagter igen rekord

110 rynkeryttere blev lørdag formiddag sendt afsted fra torvet i Ringe med kurs mod Paris. Sammen med 1000 andre ryttere fra seks forskellige lande skal rytterne cykle 1200 kilometer og jagte en ny rekorddonation til Børnecancerfonden.

Som de foregående 12 år var Torvet i Ringe lørdag formiddag klædt i gult, da to af Team Rynkebys i alt 26 hold blev sendt afsted af Jørgen Mader fra TV2.

- Mange af de andre hold er allerede på landevejen. Nogen er på vej ned gennem Jylland og andre er allerede i Tyskland. De har et forspring som vi skal forsøge at hente, siger teammanager Carl Erik Dalbøge.

I alt har 1150 ryttere fra 26 forskellige hold kurs mod Paris. Blandt deltagerne er et væld af politikere og kendisser fra hele landet.

- Jeg er med for kammeratskabet og for at få motion. Og ikke mindst for at samle ind til Børnecancerfonden, siger Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti, der cykler med Team Rynkeby for 4. gang.

- Det er dejligt at være i cykeltøj. Mit mål er at æde hver en kilometer til Paris uden at få et skub eller tage plads i en følgebil, siger formanden for Venstre Lars Løkke Rasmussen.

Den tidligere fodboldspille for OB, Thomas Helveg, er i år med for første gang.

- Vi har trænet rigtigt meget så vi skal nok nå igennem. Men det kan godt være at bagdelen bliver lidt øm, men det tager vi gerne med, siger Thomas Helveg.

Sidste år samlede Team Rynkeby 23 millioner kroner ind til Børnecancerfonden, og målet er at overgå dette beløb i år.

Udover de 1150 ryttere har Team Rynkeby støtte fra 285 hjælpere og mere end 100 følgebiler.

Oversigt

    Oversigt