Odins Bro giver boost til hussalg

Der er kommet flere huse til salg på Fyn, men hussalget i Odenses udkantsbydele går strygende, siger flere ejendomsmæglere i dag til TV 2/FYN. Og det er der en særlig grund til.

Hos EDC i Odense Nord går villaeer og rækkehuse som varmt brød lige nu.

- Så sent som denne weekend har vi fået den nyeste underskrift på et solgt hus, siger Nicky Eckhardt, der er ejendomsmægler hos EDC.

I områder som Søhus og Anderup og Stige var det tidligere svært at sælge ejendomme. Men sådan er det ikke længere. Årsagen er Odins Bro, der binder den nordvestlige og nordøstlige del af Odense - og Fyn - sammen på en bedre måde.

- Vi er kommet tættere på byen på grund af havneprojekterne. Og folk har fået bedre mulighed for at pendle via broen, siger Nicky Eckhardt om salgsargumenterne.

Mikael Bjerregaard glæder sig til at flytte ind i sit nye hus i Stige til august.
Mikael Bjerregaard glæder sig til at flytte ind i sit nye hus i Stige til august.

Odinsbroen er netop en af årsagerne til at Mikael Bjerregaard har købt hus i Stige, som tidligere var en udkantsbydel i Odense. Her flytter han ind til august.

- Det er vigtigt for mig, at det ikke er sådan et afsondret område. Det betyder broen, siger Mikael Bjerregaard.

Hos EDC er hussalget steget med 20% i forhold til sidste år. På samme måde melder de øvrige ejendomsmæglere, TV2/Fyn har talt med i dag om en stigende efterspørgsel på boliger i området.

Mikael Bjerregaard er arkæolog og har brug for at komme nemt og hurtigt rundt på Fyn.

- Hvis mit job skulle ændre sig, har jeg også mulighed for at kunne pendle her fra Stige, selvom det ligger et stykke uden for centrum af Odense, siger han.

Ejendomsmæglerne glæder sig over at den stigende efterspørgsel formentligt vil betyde prisstigninger - men hvor meget kan de endnu ikke sige.

- Vi håber det allesammen. Selvfølgelig skal det være i et leje, hvor alle kan følge med, så der kommer en god udvikling i tingene. Men det er klart, at hvis vi har en stor efterspørgsel på husene, regulerer priserne sig efterhånden, siger Nicky Eckhardt fra EDC i Odense Nord.

Oversigt

    Oversigt