Publikumsrekord til Den Grimme Ælling

Onsdag var den bedste dag for H.C. Andersen festspillene nogensinde. 1757 gæster var på plads i Den Fynske Landsby for at se forestillingen.

Onsdag måtte man klemme de sidste gæster ind, så alle kunne nyde den hidtil bedst besøgt forestilling i H.C. Andersen Festspillenes historie.

- Vi har aldrig før set noget lignende! Det er jo helt fantastisk! Vi plejer altid at kunne finde plads til alle, der har lyst til at se forestillingen, og det lykkedes da også lige. Men det er så også det absolut højeste antal, vi har plads til til én enkelt forestilling. Vi kan simpelthen ikke lukke flere ind på en gang," siger Festspillenes formand Rune Kallager, der indrømmer, at han har svært ved at få armene ned.

Rune Kallager tror, det gode sommervejr spiller ind på besøgstallet, men han er ikke sen til også at rose holdet, der sørger for underholdningen på scenen.

- Børnene gør et fantastisk arbejde på scenen, og jeg har haft publikummer, der er kommet til mig efter forestillingen for at spørge, om det er rigtigt, at der ikke er professionelle skuespillere på scenen. Så det er virkelig også en god forestilling og en kæmpe indsats, børnene lægger i den, siger han.

Overvejer forsalg

Det er ikke muligt at presse flere gæster ind, og derfor overvejer Rune Kallager, om man skal sælge billetter til forestillingen i forsalg til næste år.

- Hvis det fortsætter sådan her, ville det nok være en god ide, for det ville være rart at folk ikke kørte forgæves efter en oplads, hvis vi allerede på forhånd kan se, at den og den dag er der allerede udsolgt.

H.C. Andersen festspillene sætter mere end bare publikumsrekord for en enkelt forestilling.

I år er man allerede 19 procent over besøgstallet fra sidste sæson, der i øvrigt var den bedste nogenside.

Oversigt

    Oversigt