Carl Holsts afløser findes efter folketingsvalg

Selvom Carl Holst har meddelt, at han agter at stille op til Folketinget, har Venstre ingen planer om at finde hans afløser som regionsrådsformand på denne side af et folketingsvalg.

Venstres regionsrådsgruppe har på et gruppemøde besluttet, at valget af Carl Holst afløser først vil gå i gang, hvis eller når Carl Holst er blevet valgt til Folketinget.

- Gruppen ønsker Carl Holst al mulig held og lykke med ønsket om opstilling og valg til Folketinget. Gruppen har stor forståelse for Carls ønske om et sporskifte efter 20 års engageret og målrettet arbejde på det regionale niveau, først i Sønderjyllands Amtsråd og siden i Region Syddanmark, og i mere end 2/3 af tiden i formandsstolen, lyder det fra Thyge Nielsen, gruppeformand for Venstre Regionsrådsgruppe.

Såfremt det lykkes for Carl Holst at opnå valg til Folketinget, og han dermed forlader Regionsrådet, vil Venstre fastlægge en køreplan for at finde hans afløser.

- Valget vil finde sted i et snævert samarbejde mellem regionsrådsgruppen og det organisatoriske bagland. Vedkommende, der bliver valgt som afløser for Carl Holst, kan naturligvis søge, på linje med alle andre, at erobre pladsen som spidskandidat, når Venstre i foråret 2017 skal opstille til Regionsvalget i efteråret 2017, skriver Thyge Nielsen i en pressemeddelelse.

Oversigt

    Oversigt