Trafikkaos flytter busser

Trafikkaos i Vindegade i Odense får nu FynBus til at flytte regionale busruter. Og trafiklys er blevet justeret.

To regional-ruter bliver nu midlertidigt flyttet til Vestre Stationsvej. Samtidig skal flere lyskryds justeres.

- Det er særligt i retning ud af byen om eftermiddagen, at busser, der for eksempel skal til Assens eller Faaborg, bliver forsinkede i helt op til 40 minutter, fordi der er kø i Vindegade, skriver FynBus i en pressemeddelelse.

Efter at Thomas B Thriges er lukket, bruger mange bilister Vindegade som gennemkørselsvej. Det giver særligt kø, hvor Vindegade rammer Vesterbro. Samtidig er der flere mennesker end normalt i midtbyen på grund af Blomsterfestivalen, der også spærrer Klosterbakken.

Jernbanegade, hvor de samme busser kører, er indsnævret på grund af Odense Teaters udendørsscene.

Kommunen følger udviklingen

Odense Kommune har fredag reguleret flere lyskrydsene for at optimere trafikafviklingen- Der er blandt andet lyskrydsene ved Klostervej/Vindegade og Vesterbro/Vindegade ved Føtex.

- Vi har konstant fokus på fremkommeligheden i byen, og det ligger os meget på sinde, at bilisterne - trods de store trafikale ændringer - skal få en så nem og gnidningsløs tur som muligt gennem byen - også når vi afholder festivaler, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind, Venstre.

Odense Kommune følger løbende udviklingen i trafikken.

- Der er ingen tvivl om, at en væsentlig del af årsagen til udfordringerne i Vindegadeområdet skyldes den generelle trafikomlægning, men det er lige så udtalt, at festivaler og midlertidige aktiviteter - og som konsekvens heraf den midlertidige ensretning af Jernbanegade - gør situationen langt mere problematisk, siger Jane Jegind.

Fakta om de nye busruter

FynBus og Odense kommune er kommet frem til disse ruteændringer:

Indtil videre flyttes regionalrute 140-141 (Faaborg-Odense-Otterup) og 151-153 (Kerteminde-Odense-Assens) til Vestre Stationsvej, St. Glasvej og Vesterbro for at undgå Vindegade og derved afhjælpe forsinkelserne.

Flytningen vil foreløbigt gælde fra mandag d. 18. til 25. august, hvor HCA-festivalen er slut og Odense Teaters udendørsscene væk. Skal man med regionalbusserne, kan man ikke stå af og på ved Kongensgade, men ved Vestre Stationsvej i stedet.

Bybusserne bliver i Vindegade, så busserne fordeles på de to vejstrækninger.

Samtidig justerer Odense Kommune lyskrydsene Vesterbro/Ansgargade/Vindegade og Vindegade/Klostervej, så trafikken slipper hurtigere igennem.

FynBus og Odense Kommune holder løbende øje med situationen og vurderer, om der skal iværksættes yderligere tiltag.

Oversigt

    Oversigt