Rushdie i Odense

Den verdenskendte forfatter Salman Rushdie er allerede i Odense lørdag, selvom det først er søndag, at han modtager H.C. Andersen Litteraturpris. TV 2/FYN's Signe Ryge Petersen møder ham til interview.

Interviewet som foregår lørdag eftermiddag vil blandt andet blive vist på TV 2/FYN søndag klokken 19.30. Signe Ryge Petersen får i alt et kvarter sammen med forfatteren bag blandt andre "De Sataniske Vers".

Salman Rushdie blev verdensberømt efter udgivelsen af bogen i 1988, fordi en del muslimer anså den som blasfemisk over for profeten Muhammed. Der blev derfor udstedt en fatwa af Irans daværende leder, ayatollah Ruhollah Khomeini, som krævede Salman Rushdie død.

Salman Rushdies besøg i Odense betyder en øget opgave for Fyns Politi. Det bekræfter leder af vagtcentralen ved Fyns Politi, Torben Schultz-Pedersen, men han vil ikke udtale sig om, antallet af politifolk, der er på opgaven.

Se overrækkelsen direkte på tv

1708 salman

H.C. Andersen Litteraturpris er Danmarks største litteraturpris og uddeles søndag i Odense Koncerthus. Rushdie får prisen overrakt af Kronprinsesse Mary.

TV 2/FYN sender direkte fra Overrækkelsen under H.C. Andersen Festivals åbningsshow i koncerthuset. Det er på TV 2/FYN-kanalen klokken 14.45 til 17.10 - ligesom det kan ses direkte på www.tv2fyn.dk

Prisen uddeles kun hvert andet år. Tidligere modtagere er Paulo Coelho, J.K. Rowling og Isabel Allende.

Priskomiteen har motiveret sit valg af Rushdie med hans uforlignelige fortælleegenskaber, og "som med en blanding af verdensvendt realisme og eventyrlig fabuleren skildrer rejsens og kulturmødernes betydning for vores samtid og dermed beriger verdenslitteraturen. Salman Rushdie deler glæden ved den eventyrlige fortælling med H.C. Andersen."

Oversigt

    Oversigt