EU-penge til lys i beton

Sammen med Tuco Marine Group fra Faaborg har Dupont Lightstone fra Helnæs på Fyn fået del i midler fra en ny EU-pulje.

I alt 2666 virksomheder i EU havde søgt om at få støtte fra EU's nye pulje for små og mellemstore virksomheder, SMV-instrumentet under Horizon 2020, og ud af de fire danske virksomheder, der kom gennem nøglehullet, er de to fra Fyn.

Dupont Lightstone arbejder på et projekt med at få grå beton til at lyse op og vise levende billeder, så betonklodser kan bruges som eksempelvis reklameskærme eller skilte.

- EU har eksperter til at evaluere ansøgningerne. Du kan ikke fortælle dem noget, som de ikke ved, og de kan hurtigt vurdere, om vi er realistiske i ansøgningen, siger direktør Bo Jacobsen fra Dupont Lightstone.

Tuco Marine Group har fået EU-midler til ProZero, som er en ny type arbejdsbåde af kulfiber til eksempelvis redningstjenester.

- Vi er utrolig glade for, at EU anerkender det store potentiale, som vi også ser i vores ProZero-projekt. Alle hos Tuco er dybt engagerede i at få serien til at repræsentere alt det bedste, som Tuco kan præstere, siger direktør Jonas Pedersen.

De to fynske virksomheder har begge forberedt sig til ansøgningerne med hjælpe fra Vækst via Internationalisering, der er en del af projektet Global Vækst, som Det Syddanske EU-Kontor har gennemført sammen med Væksthus Syddanmark.

- Virksomhederne er blevet udfordret til at præstere deres bedste i Global Vækst. Gode ideer forenet med målrettet indsats bærer frugt, og det kan forhåbentligt inspirere og motivere andre virksomheder, siger Liselotte Hohwy Stokholm.

Oversigt

    Oversigt