To hundrede snuppet for at køre for stærkt ved skolerne

50 fynske skoler har i løbet af den første skoleuge haft besøg af enten færdselspolitiet eller lokalpolitiet. I alt 434 trafikanter er blevet registreret for forseelser nær skoler.

Onsdag morgen stod færdselspolitiet klar ved Ejrslykkeskolen og Rosengårdsskolen i Odense. I alt syv trafikanter fik udstedt en bøde for ikke at overholde færdselsloven.

Kampagnen for sikker skolestart begyndte 11. august og kører to uger mere. I alt har Fyns Politi skrevet 434 bøder, og heraf har 202 fået en bøde for at køre for stærkt, 28 kørte uden sele og 23 talte i mobil, mens de kørte bil.

- Der er ikke noget udsædvanligt i tallene. Antallet af forseelser ligger nogenlunde på samme niveau som de foregående år, siger Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør i færdselsafdelingen hos Fyns Politi.

De seneste år har Fyns Politi taget automatisk hastighedskontrol i brug ved skolerne, og det betyder, at alle der kører over 56 km/t ved en skolevej får tilsendt en bøde.

- Vi har ikke registreret hasarderet kørsel. Det er bilister som lige glemmer at lette foden fra speederen, siger Jørgen Andersen.

Oversigt

    Oversigt