Johansen: Dagpenge skygger for rød succes

Regeringen må løse dagpengeproblemet, som rammer mange ufaglærte ledige, mener det fynske folketingsmedlem Jan Johansen.

Sagen om dagpenge til langtidsledige skal løses, så Socialdemokraterne kan tale politik. Sagen overskygger fuldstændig regeringens store succes, når folketingsmedlemmer møder baglandet i deres valgkredse.

Sådan siger det kritiske socialdemokratiske folketingsmedlem Jan Johansen, som er med i 3F.

- De seneste tre år har dagpengereformen, som de andre har vedtaget, været en klods om benet på os. Vi kender alle nogle, som er bange for at miste jobbet og komme i samme situation. Det overskygger desværre alt det gode, vi har lavet, siger Jan Johansen.

Han møder onsdag LO's formand, Harald Børsting, og LO's hovedbestyrelse på LO-Skolen i Helsingør. HK's formand, Kim Simonsen, og flere faglige ledere kræver dagpengesagen løst, når regeringen forhandler finanslov med venstrefløjen.

I 2010 halverede VK-regeringen dagpengeperioden til to år med hjælp af Dansk Folkeparti og De Radikale. Siden gennemførte S-R-SF-regeringen stramningerne. Jan Johansen er ikke imponeret af det regeringsgrundlag, der blev lavet.

- Der blev lavet en aftale ude i Det sorte Tårn, men virkeligheden har vist sig at være en anden. Derfor skal man kigge på, at der i stedet for 4-5000 mennesker falder 60.000 ud. Jeg prøver at præge regeringen, så vi kan få gjort noget ved det, siger Jan Johansen.

I sin fynske valgkreds møder Jan Johansen gamle kolleger fra Lindøværftet, som mistede job, da Mærsk lukkede i Munkebo.

Hans folketingskollega Bjarne Laustsen vil ændre reglerne, så ufaglærte og faglærte langtidsledige kan genoptjene dagpenge med støttet arbejde som akademikerne.

- Det er diskriminerende, at akademikere kan genoptjene dagpenge med støttet arbejde, mens det kun gælder ustøttet arbejde for smede, murere og sosu-assistenter, siger Bjarne Laustsen.

Oversigt

    Oversigt