Fynske fagbosser raser mod regeringen

Kritikken regner ned over regeringens dagpenge-politik. Nu kommer kritikken også fra egne rækker i det fynske bagland.

Det var oprindeligt VK-regeringen, der stod bag ændringen af dagpengesystemet. Men den nuværende regering med Socialdemokraterne i spidsen gennemførte reformen, der er blevet stærkt kritiseret, fordi den blandt andet gør det sværere for ledige at få dagpenge.

- Det med at stå over for mennesker, der er ramt af vores dagpengesystem, så skal man have et hjerte af stål, hvis man ikke synes, at det bør forandres, siger Charlotte Vincentz Petersen, der er formand for 3F, Odense GOPS.

Alene sidste år røg 3685 fynboer helt ud af dagpengesystemet. Det viser tal fra 3F. Den største andel af dem bor i Kerteminde og Langeland kommuner, hvor 13 procent af de ledige har mistet retten til dagpenge.

På landsplan har op mod 40.000 mennesker mistet retten til dagpenge, og tallet forventes at vokse til omkring 60.000 til næste år. Men regeringen har adskillige gange slået fast, at dagpengereglerne ikke bliver ændret.

- Det er ikke socialdemokratisk politik ikke at understøtte, når så store grupper i vores samfund har problemer, siger Charlotte Vincentz Petersen.

Kritikken af den Socialdemokratisk ledede regering bliver bakket op af LO Fyn.

- Vores medlemmer har svært ved at forstå, at man ikke får kigget på det, der er hjerteblod for vores medlemmer, nemlig deres forsørgelse og deres familier, siger formanden for LO Fyn, Helle Nielsen.

Og Helle Nielsen frygter for hvordan medlemmerne vil reagerer ved næste folketingsvalg, der kommer i løbet af det næste år.

- Jeg kan ikke udelukke at det her kan få betydning for LOs støtte til Socialdemokraterne, siger LO-formanden på Fyn.

Oversigt

    Oversigt