To fynske skoler udnævnt til udeskoler

Spurvelundsskolen i Odense og Stokkebækskolen i Svendborg skal være foregangsskoler for hvordan man laver undervisning udenfor.

I alt 15 skoler i hele landet er udnævnt til foregangsskoler, og sammen modtager skolerne 10,5 millioner kroner til at arbejde med udeskole som undervisningsmetode.

Både Stokkebækskolen og Spurvelundsskolen har allerede nu erfaringer med undervisning i det fri, og er derfor valgt som foregangsskoler.

Se indslag fra 1999 om udeskolen på Spurvelundsskolen

- Udeskole er en god mulighed for at arbejde med anvendelsesorienteret undervisning, hvor der veksles mellem det, som eleverne lærer i klasseværelset, og den virkelige verden uden for skolen - om det så er på skolen, på genbrugspladsen, på virksomheder eller andre steder, som understøtter undervisningens faglige mål. Men udeskole er også, når byrummet og kulturinstitutioner tænkes ind i undervisningen, siger undervisningsminister Christine Antorini.

Et led i folkeskolereformen er at tage omgivelserne omkring skolerne ind i undervisningen og føre virkeligheden ind i klasseværelset. Undervisningsministeriet og Miljøministeriet gennemfører sammen med VIA University College og Metropol, Københavns Universitet og Steno Center for Sundhedsfremme projektet med at fremme udeskolerne.

- Det skal ikke bare være lærerigt at gå i skole, det må også godt være sjovt. Og jeg er sikker på, at både geometri, fotosyntese, biodiversitet og klimaforandringer bliver noget mere interessant, hvis man skifter klasseværelset ud med naturen. Jeg håber derfor også, at initiativet med udeskoler vil få flere private skovejere og lodsejere til at gå med i et samarbejde om at udlåne arealer til udeskoleundervisning, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

De to fynske skoler skal nu få endnu mere erfaringer med udeundervisning og til næste stiger antallet af demonstrationskoler til 50.

Læs mere om udeskole-projektet

Oversigt

    Oversigt