Bombetrussel: 30-årig sendt fire måneder i fængsel

En 30-årig mand blev torsdag formiddag idømt fire måneders ubetinget fængsel for en bombetrussel mod et jobcenter i Odense mandag.

Under retsmødet forklarede manden, at han sad ved en computer og kedede sig, mens han ventede på en samtale i Jobcenteret i Vindegade. Han gik ind på Google oversæt, og skrev, "there will be a bomb at 2 o'clock", og herefter sendte han teksten til print på en printeren, han ikke vidste hvor var.

I følge mandens forklaring havde han ikke tænkt nærmere over, hvad der kunne ske, og først da han kom hjem og åbnede for fjernsynet, gik det op for ham, at det kunne hænge sammen med hans print.

Manden er tidligere straffet for at have fremsat en trussel og for at have rettet en laserpen mod en lokomotivfører i et tog.

Manden erklærede sig skyldig i de faktiske forløb, men nægtede, at det var hans hensigt at fremsætte en trussel.

Forsvareren mente, at manden skulle slippe med en betinget straf, men dommeren lagde vægt på, at den 30-årige var tidligere straffet, og at han kunne finde på at gentage truslerne på fri fod.

Han fik derfor straks en dom på fire måneders fængsel, og blev sendt til varetægtsfængsling indtil der er fundet et sted, hvor han kan afsone.

- Jeg er meget tilfreds med at sagen, som har skabt forstyrrelse for mange mennesker, er blevet opklaret hurtigt, og at dommeren var enig med os i, at gerningsmanden skulle sendes direkte til afsoning, siger anklagefuldmægtig Karina Juhlin fra Fyns Politi.

Straffen er en såkaldt fællesstraf og inkluderer en tidligere betinget dom på 70 dage.

Oversigt

    Oversigt