Jakob må ikke løbe over Storebælt

17-årige Jakob elsker broer. Og hans drøm er at deltage i broløbet over Storebælt. Men Jakob er multihandikappet og skal derfor skubbes i en løbevogn af sin far. Men det er helt forbudt, lyder det fra løbsledelsen.

Jakob elsker broer.
Jakob elsker broer.

17-årige Jakob Nonnemann fra Odense har en stor passion for broer - og for at løbe sammen med sin far.

Han er multihandicappet, men han forstå alt, hvad man siger, og han kan svare med ja og nej med håndbevægelser.

Om et par uger bliver broløbet over Storebælt afviklet, og det skulle Jakob deltage i sammen med sin far. Men nu har de fået afslag på at deltage, fordi Jakob skal skubbes i en "jogger". Og det er strengt forbudt ifølge løbsledelsen for broløbet.

"Broløbet Storebælt er modsat de fleste andre løb begrænset af nogle sikkerhedsmæssige udfordringer. På Storebæltsbroen er det således ikke tilladt at have nogen form for "udstyr" med," lyder det i et svar til Henrik Nonnemann.

- Det er dybt urimeligt. Jeg synes, det er mangel på situationsfornemmelse i bedste fald. Og i værste fald er det direkte diskriminerende i forhold til, at man har en handikappet, der ikke kan få lov til at deltage i et åbent motionsløb, fortæller Henrik Nonnemann til TV 2/Fyn.

Henrik Nonnemann har nu oprettet en facebookgruppe til støtte for sønnen.

Du kan se den her.

TV 2/Fyn har i dag været i kontakt med løbsledelsen, der henviser til, at det er A/S Storebælt og Politiet, der har opstillet sikkerhedsreglerne for Broløbet.

TV 2/Fyn arbejder på at få en kommentar fra A/S Storebælt.

Broløbets hjemmeside

Oversigt

    Oversigt