Byrådskolleger: Forklar dig nu, Anker Boye

Odense borgmester, Anker Boye, bør stå frem og forklare, hvordan en mobilregning på en rejse til Tyrkiet kunne løbe løbsk. Det kræver flere byrådsmedlemmer nu. Samtidig viser en ny opgørelse, at Anker Boyes mobilforbrug er højere end resten af byrådets medlemmer tilsammen.

I oktober 2011 brugte Anker Boye for 245.000 kroner datatrafik på en ferie til Tyrkiet. Anker Boye gik to gange med til at forhøje udgiftsloftet.

Siden har sagen været i flere mediers søgelys, men Anker Boye har endnu ikke givet en detaljeret forklaring på, hvordan regningen blev så høj. Nu vil flere byrådsmedlemmer have sagen lukket og kræver derfor en forklaring af Anker Boye. Det skriver TV 2/Fyn.

- Jeg er rigtig træt af den her sag. Jeg synes, det var rigtig dumt af Anker Boye at sige ja til at forhøje den regning to gange. Og jeg vil rigtig gerne have den her sag lukket. Lad os få en undskyldning og komme videre, fortæller Brian Skov Nielsen fra Enhedslisten til TV 2/Fyn.

- Jeg er ved at være godt og grundig træt af den her sag. Den har varet længe, og jeg synes, det er på tide vi får en afslutning på den, siger Brian Dybro (SF).

Begge politikere mener, at sagen nu fylder så meget, at den begynder at overskygge for byrådets arbejde.

- Den skaber mistillid til politikerne i byen, lyder det fra Brian Skov Nielsen.

Og Brian Dybro mener, at den nærmeste, der kan forklare, hvad der er foregået, må være Anker Boye selv.

Tal fra Odense Kommunes hjemmeside viser, at Anker Boyes normale telefonforbrug i 1. kvartal i år ligger langt højere end resten af byrådets.

Anker Boyes forbrug lyder på 18.107,11 kroner. Til sammenligning brugte de resterende 28 byrådsmedlemmer tilsammen for 16.881,28 kroner. Borgmesterens mobilregning var altså over 1.200 kroner højere end de 28 andres tilsammen.

Til sammenligning så har Steen Møller (kons.)brugt for 3.561,26 kroner i første kvartal, mens Jane Jegind (V) har talt for 502,09 kroner og Per Bergas (Enhedslisten) mobilregning lyder på 289,70. kroner.

Odense Kommune strides med TDC om mobilregningen, da kommunen ikke vil acceptere regningens størrelse.

TV 2/Fyn har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Anker Boye.

Oversigt

    Oversigt