Ny festival kan være i fare

To eksperter i EU-ret melder sig nu i køen af kritikere til Odenses nye store festival, Tinderbox.

Det kan nemlig være ulovlig statsstøtte, når Odense Kommune giver millioner til den nye Tinderbox Festival uden at kræve noget til gengæld over de næste fem år. Det skriver metroxpress.dk fredag.

Ifølge den offentliggjorte hensigtserklæring er de første 3,6 millioner kroner allerede betalt af kommunen til nystartede Tinderbox Entertainment. I aftalen står intet om, hvad kommunen får til gengæld for millionerne.

-Hvis man skal tage den her hensigtserklæring på ordet, er den problematisk. Det er uklart, hvad kommunen får for sine mange penge - det kan derfor være ulovlig statsstøtte. Festivalen kan også være brud på EU-retlige udbudsprincipper. Andre kunne tænke sig at byde på at lave sådan en festival, siger professor Michael Steinicke fra Aarhus Universitet til sitet.

En anden ekspert i EU-ret, Peter Vesterdorff, bakker ham op.

Odense Kommune har aldrig givet tilbuddet til andre koncertarrangører, inden Anker Boye i sidste uge lancerede den nye festival.

-Så mange kommunale millioner i støtte presser markedet for festivaler i Danmark. Vi får jo ikke millioner af kommunen, siger formand for Smukfest Claus Visbye til metroxpress.

Forelagt eksperternes kritik siger Søren Simonsen, chefkonsulent i Odense Kommune:

- Vi er ved at undersøge juraen i det her.

Oversigt

    Oversigt