Dejligt sensommervejr hele ugen med sol

De kommende dage bliver vejrmæssigt en fryd, lyder det fra DMI.

Varm luft driver ind over Danmark de kommende dage, og der bliver masser af muligheder for at få luftet fugten ud af de mange kældre og bygninger, som regnvand søgte ned i under de seneste dages voldsomme nedbør.

Solen vil være fremme alle ugens dage, og først op til næste weekend kan der komme en smule regn.

Temperaturerne vil over hele landet svinge fra 17 og helt op til 22 grader i dagtimerne. Nattemperaturerne kommer ikke under 10 grader.

Vejrmæssigt bliver ugen en fryd, sammenfatter Mogens Rønnebæk, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut.

- Det ser rigtig godt ud. Lun luft kommer til os fra øst. Mandag morgen hænger der nogle skyer over især den sydvestlige del, men når de er væk, klarer det op, og så kommer solen efterhånden frem i stort set hele landet.

Og det gode og lune vejr fortsætter hele ugen. Op til weekenden kan der måske komme nogle byger i især den sydlige del af landet, men det ødelægger ikke helhedsindtrykket af en dejlig sensommeruge.

Det behagelige vejr skyldes et højtryk lige nord for Danmark, som kun langsomt fjerner sig østpå.

- Desuden er der et lavtryk nede ved Biscayen, og mellem de to tryksystemer strømmer der lun og forholdsvis tør luft frem til os. Der kan selvfølgelig blive lidt problemer med natte- og morgentåge, som lige skal brændes af først på dagen, siger Mogens Rønnebæk.

Selv om årstiden for store storme er rykket nærmere, er det ikke denne uge, at vejrhanerne får sig en snurretur.

- Vi har lidt frisk vind fra øst i dag, men den aftager, og så bliver det svag til frisk vind, siger Mogens Rønnebæk.

Oversigt

    Oversigt