Kvinde dømt for 12 tilfælde af vold mod plejepersonale

En 48-årig kvinde er ved Retten i Svendborg dømt til anbringelse på en institution efter flere umotiverede overfald.

Et nævningeting ved Retten i Svendborg har mandag dømt en 48-årig kvinde til anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykisk handicap for i flere tilfælde at have overfaldet plejepersonale.

Det skriver retten på sin hjemmeside.

Et enigt nævningeting fandt hende skyldig i 12 tilfælde af vold mod sundhedspersonalet på den institution, hvor hun i forvejen opholdt sig samt mod personalet på psykiatrisk afdeling i Svendborg.

Helt umotiveret og uden en forudgående konflikt overfaldt hun personalet med knytnæveslag, ligesom hun ved flere lejligheder sparkede og kradsede de ansatte. Ingen af ofrene fik varige mén, men flere af dem måtte en tur på skadestuen efter overfaldene.

I retten kunne kvinden i de fleste tilfælde ikke selv huske, hvad der var sket. Hun er ifølge Retslægerådet mentalt retarderet i lettere grad og er præget af en impulsstyret aggressiv adfærd.

Hun blev 2011 dømt til ambulant psykiatrisk behandling for vold. For at forebygge en nærliggende risiko for, at hun igen vil bruge vold, anbefalede Retslægerådet, at hun blev anbragt på institution - en anbefaling, som retten altså fulgte.

Der blev fastsat en længste tid for anbringelsen på fem år. Det betyder, at retten senest om fem år skal vurdere, om anbringelsen skal ændres eller ophæves.

Den 48-årige valgte at tænke over, om hun vil anke dommen til Østre Landsret.

Oversigt

    Oversigt