Sporing af hjemløse vækker opsigt

Odense Kommunes GPS-sporing af hjemløses færden i byen har vakt interesse langt udenfor landets grænser.

Tyske Der Spiegel og amerikanske NBCNews.com er blandt de internationale medier, der har henvendt sig efter at Odense Kommune første gang udstyrede hjemløse med GPS?er for at kortlægge deres færden i byen.

Formålet med sporingen er at finde ud af, hvor de hjemløse holder til, så byplanlægningen kan tage højde for det, når der for eksempel skal stilles bænke op eller etableres andre faciliteter.

20 hjemløse fik udleveret GPS?er i uge 37 på frivillig basis, og deres anonymitet blev sikret ved at Kirkens Korshær stod for uddelingen.

Meningen er at gentage det hvert halve år for at følge ændringer i de hjemløses adfærd i forbindelse med de mange forestående forandringer i bymidten.

- Ved at lære om de udsattes færden ønsker vi at kunne skabe nogle steder, hvor de føler sig trygge, og hvor omgivelserne bliver generet mindst muligt, forklarer socialrådmand, Steen Møller, Kons.

Udover forskellige nyhedsmedier har konsulent Tom Rønning, som står for projektet, været inviteret til at tale hos det internationale netværk TedX og rådmand Steen Møller skal onsdag tale på en konference om mobilitet, bæredygtighed og social inklusion i Casablanca.

- Jeg tror ikke vores socialcenter havde forestillet sig, at det ville skabe opmærksomhed så langt væk, siger Steen Møller.

Oversigt

    Oversigt