SDU-forsker skal få børn tilbage i naturen

TV, mobiler og computerskærme ligger et stort beslag på børns tid. Kun en fjerdedel af børn kommer i dag ud i naturen hver dag. Det skal en millionbevilling til en fynsk forsker nu forsøge at lave om på.

Naturen er i dag en unaturlig legeplads for børn. Tidligere brugte mere end hvert andet barn naturen dagligt, men i dag er det kun hver fjerde barn, der kommer ud i naturen.

Men nu skal et nyt forskningsprojekt på Syddansk Universitet undersøge hvorfor børn fravælger naturen, og komme med bud på hvordan ungerne kan blive lokket ud i skoven.

- De fysiske rammer har betydning for naturoplevelsen og deltagelsen i idræts- og friluftsaktiviteter og vi ser, at det også er muligt at få naturoplevelser i anlagte faciliteter og miljøer, som for eksempel naturlegepladser, mountainbike-spor og strandparker, siger Søren Andkjær, lektor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet.

2409 sdu1

Søren Andkjær har fået 4,2 millioner kroner fra Nordea-fonden og 500.000 kroner fra Friluftsrådet til projektet "Nature Moves - Børn og unges naturoplevelser og friluftsliv - nye steder og nye muligheder".

- Projektet giver os mere viden om børn og unges forhold til naturen. En viden, som kan omsættes til konkrete tiltag, der inspirerer flere til at komme ud i naturen, siger Henrik Lehmann Andersen, der er direktør i Nordea-fonden.

Læs mere om projektet hos SDU

Oversigt

    Oversigt